In opdracht van het Stadsarchief Deventer heeft Mindblowing.EU 3D modellen gemaakt van het historische stadsplein van Deventer. Mindblowing.EU is een dienst van het Deventer bedrijf Dijkoraad Viavesta.

De gebouwen en het plein de brink zijn in 3D zichtbaar in Google Earth. Erg mooi om te zien dat er bijzonder veel details verwerkt zijn. Een van die details zijn het standbeeld van Albert Schweitzer en de  Wilhelminafontein. Het lijkt alsof je bij de kroegjes en restaurants naar binnen kunt kijken.

De 3D modellen zijn niet alleen mooi om te zien maar ook functioneel. Natuurlijk kunnen toeristen er gebruik van maken maar het is ook een handig hulpmiddel voor b.v. de brandweer. Voor de brandweer is het van belang dat zij een goed beeld hebben van het pand en de omgeving zodra er een calamiteit wordt gemeld. Bij bijvoorbeeld historische binnensteden of grote bedrijventerreinen is dit erg lastig vooraf in te schatten.

Rondleiding over de Brink in Deventer vanuit Google Earth. Hier een link van de presentatie op Youtube  http://youtu.be/DdhKgZRIvzE

 

3D model van de Brink in Deventer.

 

3D model cafe de buren van schimmelpenninck.