Deventer – Op zondag 3 augustus 2014 vindt in de boeken- en Hanzestad Deventer de 26e editie plaats van de Deventer Boekenmarkt. In totaal zijn 878 kramen gevuld met vele duizenden boeken: ruim 6 kilometer markt met deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Neder­land. De markt begint om 9.30 uur, maar al om 7.00 uur zijn er de eerste bezoekers.

De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus en wordt bezocht door ruim 125.000 personen. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. De markt ken­merkt zich echter niet alleen door kwantiteit, maar ook door kwali­teit. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, van kunst tot topografie. Daarnaast is er een randprogramma met muziek, optredens, exposities en culturele activiteiten. Tevens zijn de winkels geopend vanwege koopzondag.

Om bezoekers wegwijs te maken in het grote aanbod is het Deventer Boekenmarkt­boekje 2014 verschenen. Hierin is een overzicht te vinden van alle deelne­mers, plattegronden en specialisaties. Het handzame boekje is verkrijgbaar bij o.a. VVV Deventer, Brink 56 (De Waag) of in de webwinkel van VVV Deventer.

De avond voorafgaand aan de Boekenmarkt vindt poëziefestival Het Tuinfeest plaats. Zo’n 30 dichters uit Nederland en België dragen voor uit eigen werk in het intieme decor van enkele middeleeuwse kloostertuinen rondom Theater Bouwkunde. Lees meer

Deventer boekenmarkt 1 Deventer boekenmarkt 2