Deventer- De tentoonstelling INTERMEZZO wordt op vrijdag 13 september aanstaande om 17.00 uur geopend in Brink 16. Dit is laatste tentoonstelling die KunstaanZ in de voormalige feeststalling presenteert. INTERMEZZO bestaat uit werk van de vrijwillige medewerkers van KunstaanZ die doorgaans toezicht houden bij de tentoonstellingen. Uit deze groep van ruim 50 vrijwilligers hebben zich er voor de expositie 25 aangemeld. Tot grote en aangename verrassing van het bestuur blijken zij zeer verdienstelijke amateurkunstenaars te zijn. INTERMEZZO geeft van 13 september tot en met 27 oktober een rijk en gevarieerd beeld van alle smaken en talenten die onder de vrijwilligers van KunstaanZ aanwezig zijn.

Uit het aangeboden werk zijn gemiddeld drie kunstwerken per kunstenaar geselecteerd. Het gaat om schilderijen, keramische objecten en voorwerpen, houten, papieren en marmeren beelden, foto’s en digitaal bewerkte beelden. Rob Smolders, de curator van INTERMEZZO, is zeer te spreken over de hoge kwaliteit en de originaliteit van de werken waaruit hij een keuze heeft gemaakt.

De tentoonstellingstitel INTERMEZZO is gekozen omdat deze expositie de overgang vormt tussen de huidige, tijdelijke huisvesting van KunstaanZ aan Brink 16 en de definitieve plek aan de Nieuwe Markt 18. Na aanvankelijk een drietal kunstexposities te hebben georganiseerd in de Oude Mariakerk in Deventer heeft KunstaanZ voor de vier daaropvolgende tentoonstellingen gebruik mogen maken van Brink 16; in Deventer beter bekend als de ‘oude fietsenstalling’. Omdat in het pand  een aantal appartementen gerealiseerd wordt, is vertrek noodzakelijk. KunstaanZ heeft Nieuwe Markt 18 ter beschikking gekregen voor toekomstige tentoonstellingen. Dit pand, voorheen bekend als biljartcentrum De Pelikaan, wordt momenteel verbouwd tot museum en zal plaats bieden aan een aantal vaste collectiepresentaties. Daarnaast is er ruimte voor wisseltentoonstellingen met moderne en hedendaagse beeldende kunst. Naar verwachting kan het eerste deel van dit museum in het voorjaar van 2020 door KunstaanZ worden betrokken.

OPENING
De tentoonstelling INTERMEZZO wordt op donderdag 12 september om 17.00 uur en wij hopen u dan te mogen begroeten in Brink 16, Deventer. Bent u niet in de gelegenheid de opening bij te wonen? Dan kunt u tot en met 27 oktober de tentoonstelling bezoeken (vrij t/m zon, van 11.00 tot 17.00 uur). De toegang is gratis.