Deventer – Café De Boemel organiseerde de Santa Run op vrijdag 19 december, er liepen vele Kerstmannen en -vrouwen door de binnenstad van Deventer. Het was een gezellig en ludieke evenement.

Het parcours liep door de binnenstad van Deventer. De totale afstand was 2,1 km. Het was aan deelnemer zelf te bepalen in welk tempo en hoeveel rondjes je loopt.

Snelheid is leuk, maar tijdens dit ludiek evenement niet het belangrijkste. De deelnemer die het leukst gekleed is, wint een prijs, evenals de groep met het meest aantal deelnemers. De Speelgoedbank Deventer is het goede doel dat tijdens de café de Boemel Santa Run centraal stond. Hun doelstelling is het inzamelen van speelgoed en kinderboeken en het gratis beschikbaar stellen daarvan aan gezinnen met jonge kinderen in de gemeente Deventer die vanwege hun financiële situatie in een achterstandssituatie verkeren. Zij zorgen ervoor dat speelgoed een tweede leven krijgt! Meer informatie: http://speelgoedbankdeventer.nl/

De route door de binnenstad was als volgt:

(Start) Brink – Assenstraat – Grote Poot – Grote Kerkhof – Grote Markt – Hofstraat – Kleine Poot – Stromarkt – Nieuwstraat – Kuiperstraat – Bagijnenstraat – Broederenstraat – Lange Bisschopstraat – Kleine Overstraat – Brink – Grote Overstraat – Spijkerboorsteeg – Brink (Finish)

Foto’s: Arjan Penning Fotografie ( www.arjanpenning.nl )