Deventer- De Zonnebloem regio Deventer organiseert jaarlijks twee vakanties in Nederland en/of in het buitenland zoals Duitsland en België. Dit jaar stond de eerste vakantieweek gepland in Alkmaar vanaf maandag, 8 juni tot en met zaterdag,13 juni 2015. Hierna een kort weekverslag.

Maandag, 8 juni 2015 was het om 10.30 uur verzamelen op de parkeerplaats van het restaurant “De Lindeboom in Schalkhaar. Precies om 11.00 uur vertrok de touringcar richting Alkmaar. Na een rit van ongeveer 2 uur stond er in het zorghotel ‘De Palatijn in Alkmaar een heerlijke lunch te wachten voor de 18 gasten en 18 vrijwilligers. De rest van de dag werd besteed aan elkaar leren kennen en spelletjes.

Dinsdag, 9 juni stond er een rondvaart gepland door Amsterdam. Het bijzondere hiervan was dat een oud vrijwilliger, die eerder mee geweest is met de regio Deventer, het een en ander over Amsterdam vertelde. Doordat het mooi weer was, heeft de groep op woensdagmorgen zelf een strandwandeling in Egmond aan Zee georganiseerd. Dit vonden de gasten bijzonder leuk, omdat zij eigenlijk nooit naar het strand gaan.

Woensdagmiddag, 10 juni heeft de groep een rondleiding gehad in het Rijksmuseum in Amsterdam, waar natuurlijk het bezichtigen van de Nachtwacht niet mocht ontbreken. Na het diner, was er een optreden van Ronny Jordaan. Ronny zong liedjes van vroeger en nu. Er werd ook veel gedanst door de vrijwilligers en gasten.

Donderdag, 11 juni stond in het teken van een excursie naar de Zaanse Schans en het Zaans museum. In het museum werd het een en ander verteld over Verkade, de heerlijke koekjes en chocolade. ‘s Avonds werden er spelletjes gedaan of gewoon gezellig gepraat.

Vrijdagochtend, 12 juni werd er een bezoek gebracht aan de kaasmarkt in Alkmaar. Dit kon natuurlijk niet op het programma ontbreken. Het was ook zeer interessant om dit een keer te zien hebben. ‘s Middags was er geen programma, deze was vrij te besteden. Men kon naar de stad gaan, wandelen of heerlijk lekker genieten van de rust en op het terras zitten bij het hotel. De avond werd afgesloten met een heerlijke barbecue. De gasten en vrijwilligers genoten hier ontzettend van. Het weer werkte ook prima mee.

Zaterdagmorgen, 13 juni was het tijd om de koffers in te pakken en rond 11.00 uur werd er weer huiswaarts gekeerd. Om alles af te sluiten werd er bij het restaurant De Lindeboom in Schalkhaar nog een kleine lunch geserveerd. De gasten hebben genoten van deze vakantieweek in Alkmaar.

De tweede Zonnebloemvakantie van regio Deventer staat gepland vanaf 21 september tot en met zaterdag 26 september 2015 in Zandhoven (België).

Mocht u na het lezen van dit verhaal ook geïnteresseerd zijn in zon vakantie, neem dan contact met één van de 16 afdelingen van de Zonnebloem regio Deventer. Zij kunnen u hierbij verder helpen.

Verder zoekt de Zonnebloem regio Deventer voor de twee vakanties in 2016 ook nieuwe vrijwilligers, want zonder deze vrijwilligers kunnen de gasten niet op vakantie. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website van de Zonnebloem regio Deventer: www. zonnebloem.nl/deventer.