Deventer- Op zaterdag 23 november krijgen Deventenaren de kans om mee te denken over het nieuwe cultuurbeleid van de gemeente Deventer. Aan de hand van vier stellingen worden onderdelen van de cultuurvisie aan de orde gesteld. Deelnemers aan het debat zijn o.a. Hein te Riele (directeur VVV), Carin Reinders (directeur CODA Apeldoorn), Fons Asselbergs (met Jo Coenen ontwerper van de cultuurloper) en Sylvia Swennen (binnenstadbewoner en cultuurconsument).

Deventer heeft een sterk cultureel profiel en de gemeente ondersteunt veel culturele activiteiten. De komende maanden wordt een cultuurvisie uitgewerkt zodat de gemeenteraad volgend voorjaar keuzes kan maken voor de toekomst.Wethouder Cultuur Carlo Verhaar:  “Onze cultuurvisie is alweer elf jaar oud en de wereld om ons heen verandert snel. Dat vraagt om een nieuwe afweging zodat Deventer cultureel aantrekkelijk blijft. We willen niet zozeer instellingen financieren als wel culturele activiteiten. Daarnaast willen we vernieuwende initiatieven stimuleren.”

Alleen culturele instellingen krijgen nog de mogelijkheid mee te denken over dit nieuwe cultuurbeleid. Daarom is dit debat in de bibliotheek de enige gelegenheid voor inwoners om op dit terrein hun mening te geven.

Wanneer: 23 november

Waar: de Bibliotheek Deventer Centrum, Marktplein begane grond

Hoe laat: 16.30 – 17.30 uur

Toegang: open toegankelijk

Afbeeldingsresultaat voor cultuur deventer

Foto: Gemeente Deventer