Deventer – Een delegatie uit het District Bukomansimbi in Oeganda is van 17 tot 21 november in Deventer voor een werkbezoek. Het Deventer samenwerkingsverband Connect2Uganda ontvangt de Oegandezen. Ze ontmoeten organisaties en bedrijven uit Deventer die in Oeganda actief zijn. Ze wisselen onder andere kennis uit over voedseleducatie, landbouwontwikkeling, statistische gegevensverzameling, interactieve planning en samenwerking.

Uganda bezoek Deventer Uganda bezoek 2 deventerHet bezoek vindt plaats in het kader van het Local Government Capacity Program van de VNG-International. De gemeente is bij dit programma betrokken op verzoek van de Deventer organisaties die in Oeganda actief zijn. Het bezoek wordt betaald uit het VNG programma dat door het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt gefinancierd. Ook de gemeenten Goes en Gemert-Bakel doen mee aan het programma.

Delegatie

De delegatie uit Oeganda bestaat uit de hoofdbestuurder van het district Bukomansimbi en 2 hoge ambtenaren. Dit is hun eerste officiële bezoek aan Deventer. Burgemeester Andries Heidema ontvangt hen: “Ik vind de samenwerking met Bukomansimbi een inspirerend voorbeeld voor een bevlogen internationaal partnerschap tussen ondernemers, vrijwilligersorganisaties, onderwijsinstellingen en de overheid. Zowel hier als daar. Dit bezoek is een belangrijke stap in het concretiseren van onze gezamenlijke plannen.”

Connect2Uganda

Op verzoek van verschillende organisaties uit Deventer en omgeving die in Oeganda actief zijn, is de gemeente in 2012 een partnerschap voor 4 jaar aangegaan met:

  • Stichting Up4s
  • Stichting Kinderen van Uganda
  • AOC Oost
  • Windesheim Honours College

Deze 5 partijen vormen Connect2Uganda. Zo versterken ze elkaar in hun werk om de leefomstandigheden en het lokale bestuur in het district Bukomansimbi te verbeteren. Ook komen Nederlandse jongeren hierdoor in aanraking met thema’s als wereldburgerschap en internationale samenwerking.