De rechtbank heeft een 26-jarige man uit Deventer veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van drie jaren voor het tweemaal plegen van mensenhandel.

De man heeft misbruik gemaakt van zijn overwicht en de kwetsbare positie van de slachtoffers, waarvan één slachtoffer zwakbegaafd was. Het andere slachtoffer heeft hij ook misleid en bedreigd met geweld. Door deze omstandigheden heeft de man ervoor gezorgd dat de vrouwen in de prostitutie gingen werken en daarin werkzaam bleven, terwijl hij profiteerde van de opbrengsten. 

De rechtbank neemt de man zeer kwalijk dat hij ondanks een eerdere gevangenisstraf voor mensenhandel, zich weer schuldig heeft gemaakt aan mensenhandel bij twee vrouwen. De straf is lager dan de eis van 42 maanden, onder meer omdat de rechtbank een kortere periode bewezen acht dan waarvan de officier van justitie bij haar eis uitging. Daarmee wil de rechtbank niets afdoen aan de ernst van dit feit en het leed dat daardoor aan beide slachtoffers is aangedaan. De man moet aan een van de slachtoffers een schadevergoeding betalen van € 30.605,00.