Deventer – De Deventenaar Ronnie Voortman heeft plannen om een miniatuurwereld te openen. Hij zou dit graag willen doen in het gebouw waar voorheen Morres Wonen gehuisvest was. Dit gebouw staat als sinds 2009 leeg.
Wij vroegen hem wat er te zien zou zijn in de miniatuurwereld:
De basis is een grote miniatuurwereld met door de landschappen heen een trein. De opzet van de miniatuurwereld zal zijn het NS-traject van Apeldoorn naar Enschede, inclusief de vertakkingen van spoorlijnen die elders samenkomen. En natuurlijk zijn er ook gebouwen uit Deventer die je hier zult kunnen zien.Er zouden meerder gerelateerde winkels in het gebouw kunnen komen. Ik denk dan aan bedrijven die b.v. miniaturen verkopen.
Ook wil ik een groot indoor kinderspeelparadijs realiseren. Bij het kinderspeelparadijs moet u denken aan bijvoorbeeld, luchtkussens, speeltoestellen, kinder-kermisattracties (en kindvriendelijk gokken, in ontwikkeling) Waarschijnlijk zal dit gedeelte na het restaurant open gaan, zo is de bedoeling. Het gebouw moet goed toegankelijk gemaakt zijn voor minder valide. Ook moet er oog zijn voor mensen met een beperking, dat vindt ik belangrijk. Er zit ook een groot restaurant in het gebouw hier wil ik dan ook dankbaar gebruik van maken. Ik wil er voor zorgen dat de prijzen leuk blijven. Het mag allemaal niet te duur worden zodat het voor iedereen toegankelijk is.

miniatuurstad Deventer
Zijn er meerdere mensen/bedrijven betrokken bij het plan?
Op dit moment nog niet. Ik wil eerst ook precies onderzoeken hoe het zit met de animo. Later ga ik de boer op om partners te zoeken die ook ruimte in het gebouw willen exploiteren. Dit is al vanaf kleins af aan een droom van mij. Rotterdam MiniWorld is mijn voorbeeld in deze. Ik heb mijn plannen ook al voorgelegd aan een politieke partij. Zij waren enthousiast en zagen het wel zitten om te kijken naar een eventuele bestemmingswijziging.
Zijn er verder nog dingen die u kwijt wil?
Ik zou iedereen willen vragen om naar het Facebook account te gaan en om je aan te melden,  zodat ik weet hoeveel animo er is voor de miniatuurwereld. U kunt hier ook uw reacties kwijt. Het adres is:

Miniatuurwereld Deventer

 

© CentraalDeventer 2015, op dit artikel rust copyright.