Rio Claro- In Brazilië is vorige week de 82-jarige missiebisschop Vital Wilderink overleden bij een ernstig auto-ongeval.

Mgr. Wilderink en drie anderen reden woensdag 11 juni in een jeep bij Rio Claro, ten zuiden van Rio de Janeiro. Nadat de chauffeur de controle over het stuur was verloren, stortte het voertuig in een ravijn van ongeveer 300 m diep.

Kluizenaar
Vital João Geraldo Wilderink, geboren in Deventer, was lid van de Orde der Karmelieten. Hij werd als missionaris naar Brazilië gestuurd. Vanaf 1980 was hij diocesaan bisschop van Itaguaí in de staat Rio de Janeiro. In 1998 ging hij voortijdig met emeritaat. Sindsdien leefde hij als kluizenaar in de bergen.

Uitvaart
De uitvaart voor de emeritus bisschop werd daags na zijn overlijden gehouden in de kathedraal van Itaguaí; de begrafenis vond aansluitend plaats.

Herdenkingsdienst
Binnenkort houdt de Nederlandse provincie van de karmelieten een herdenkingsdienst voor mgr. Wilderink. Waar en wanneer die zal plaatsvinden, moet nog worden bepaald, zo deelde een karmeliet vandaag mee.

(Bron:RKK)