Deventer-De nominaties voor de Nationale Evenementenprijzen zijn bekend. In de categorie Evenementenstad van het jaar – 80.000+ inwoners zijn Eindhoven, Leeuwarden, Rotterdam, Groningen en Deventer genomineerd. In de categorie Evenementenstad van het jaar – tot 80.000 inwoners zijn Tiel, Valkenburg aan de Geul en Wageningen de genomineerde gemeenten.

In de running voor de titel Beste Publieksevenement zijn Fisherman’s Friend StrongmanRun, Deventer op Stelten, Call of the Mall, het World Food Festival en het European Youth Olympic Festival (EYOF). Hotel Rotterdam/Wake up in it, Welcome to the Village en Roofgarden maken kans op de Innovatieprijs. 

De afgelopen weken konden evenementenorganisatoren en gemeenten in Nederland hun evenement of gemeente aanmelden voor de Nationale Evenementenprijzen. Ook konden zij andere evenementen en/of gemeenten nomineren voor de prijzen. De gemotiveerde inzendingen zijn hierop voorgelegd aan de onafhankelijke vakjury, die tot bovenstaande nominaties is gekomen.

Beoordeling
Binnenkort beoordeelt de vakjury de ingezonden motivaties en wijst de uiteindelijke winnaar aan. De genomineerde evenementen en steden gaan nu aan de slag met het opstellen van gedetailleerde documentatie voor het juryberaad. De genomineerde evenementensteden zullen tijdens de jurybijeenkomst een presentatie geven. Bij de uiteindelijke beoordeling door de jury zullen inhoudelijke elementen als visie, aanpak, organisatie, samenwerking met stakeholders en waarde voor de stad worden meegewogen.

Nieuwe Jury
De jury van de Nationale Evenementenprijzen is geheel vernieuwd. De jury staat onder leiding van Eltje de Klerk; senior adviseur bij BMC en Alpha Adviseurs. Naast De Klerk bestaat de jury uit de volgende leden: Hans Ligtermoet; directeur Vereniging van EvenementenMakers (V.V.E.M.), Erik Ruts van Sponsorbrein, Joost Carlier van Cloese Holding en Karoline Wiegerink, Lector City Hospitality & City Marketing Hotelschool The Hague.

Nationaal Congres Evenementen
De Nationale Evenementenprijzen worden dit jaar uitgereikt tijdens de eerste editie van het Nationaal Congres Evenementen, dat op 20 november plaatsvindt in gastgemeente Nijmegen. Het congres staat in 2014 in het teken van ‘Eigen fabrikaat’: het programma bestaat onder meer uit een toekomstdebat over publieksevenementen in 2030 met o.a. de wethouders van Arnhem en Nijmegen en de organisatoren van de Vierdaagsefeesten en de Marathon van Rotterdam. Verder biedt NCE een vijftal themasessies over relevante onderwerpen binnen de evenementensector.

Voor meer informatie, programma en aanmelden:Nationaalcongresevenementen.nl