Deventer -Wethouder Hartogh Heys test spelling jeugd met dictee van Anneke Scholtens
Op vrijdag 20 maart 2015 van 16.00-17.30 uur zal voor de zesde keer het Deventer Juniordictee in de Deventer Schouwburg plaatsvinden. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit de gemeente Deventer kunnen hier strijden om de titel ‘beste speller van Deventer’ én om mooie prijzen. Inschrijven voor het Deventer Juniordictee 2015 kan nog tot 13 maart a.s. via www.obdeventer.nl/jeugd

Het Deventer Juniordictee 2015 wordt speciaal geschreven door Anneke Scholtens. Zij is auteur van boeken voor kinderen en jongeren van 4 tot 16 jaar. Op haar naam staan een hele reeks boeken, waaronder Dit is juf, Het geheim van de goochelaar of De zomer in Frankrijk en Fritzi en de gifbeker. Wethouder Hartogh Heys gaat het dictee voorlezen.

Dit jaar slaan de Deventer Schouwburg en de Bibliotheek Deventer de handen ineen om gezamenlijk de organisatie voor het Juniordictee op zich te nemen. De prijzen worden gesponsord door de Deventer Schouwburg, spellenwinkel Koning Willem en Kantoorvakhandel De Inktpot.

Overijssels Juniordictee
De twee kinderen die in het Deventer Juniordictee 2015 de minste fouten maken mogen Deventer vertegenwoordigen tijdens het Overijssels Juniordictee 2015. Dit zal plaatsvinden op maandagavond 30 maart in Recreatie & Theater Beerze Bulten in Ommen.

Junior Dictee Deventer