Deventer – Met de site BusinessInDeventer vullen gemeente en Deventer bedrijfsmakelaars de leemte tussen de informatie op bedrijfspandniveau via Funda-zakelijk en de algemene informatie op de gemeentesite. De website is de ingang voor zoekende bedrijven. De site biedt bedrijfsmakelaars, intermediaire adviseurs en gemeentelijke bedrijfsfunctionarissen de mogelijkheid klanten beter en sneller te informeren.

Via de website BusinessInDeventer kan op basis van een eigen wensenlijst een op maat gemaakt informatiepakket worden geselecteerd, geprint en opgeslagen. De site met keuzetool is uniek in Nederland. Deze draagt direct bij aan een beter beeld van de vestigingsmogelijkheden in Deventer en vergroot de kans op een succesvolle grond- of vastgoedverkopen.

BusinessInDeventer

Zo kunnen er bijvoorbeeld sneller en betere informatiepakketten aangeleverd worden aan de Ontwikkelingsmaatschappij Oost NV en intermediaire adviesbureaus en financiële instellingen. Met de zoekfunctie ontstaat beter inzicht in de potentiële vragers en hun wensen. Relevante klantinformatie kan sneller gedeeld worden tussen gemeente en lokale bedrijfsmakelaars. Daardoor kan gerichter een follow-up in het acquisitieproces worden georganiseerd.

De site is daarnaast een digitaal platform van en voor onder meer Deventer ambassadeurs, voor het delen van nieuws over ontwikkelingen, transacties en subsidies.

Samenwerking

BusinessInDeventer, afgelopen half jaar in opdracht van de Deventer bedrijfsmakelaardij en de gemeente ontwikkeld door het Deventer ontwerpbureau SlotemakerSantema, wordt donderdagmiddag 11 juni gepresenteerd tijdens de zomerborrel van de stichting Bedrijvenparkmanagement Deventer.

Wethouder economie Robin Hartogh Heys: “BusinessInDeventer is helemaal gericht op ondernemers die zich oriënteren op vestiging in Deventer. Op basis van hun eigen wensenlijstje kunnen ze snel en eenvoudig een eigen informatiepakket samenstellen. Hopelijk kunnen we zo sneller en meer ondernemers winnen voor Deventer. Bijzonder daarbij is de samenwerking tussen gemeente en de bedrijfsmakelaars. Ook dat zegt iets over het goede ondernemers- en vestigingsklimaat in Deventer.”