De Deventer Op Stelten Award 2014 is toegekend aan het Theaterschip Drost van Salland.

De prijs, bestaande uit een uniek zilveren sieraad gemaakt door MinkKoot edelsmeden te Deventer, is tijdens de opening van het festival in de Bergkerk uitgereikt aan Erik Jan Post, directeur van het Theaterschip.

Het Theaterschip krijgt de prijs vanwege haar inzet en betrokkenheid bij het festival. Al enkele jaren nemen leerlingen en medewerkers aan het festival deel aan het festival en aan theaterproducties van professionele theatergezelschappen.

In 2011 startte Deventer Op Stelten het project >30, met als doel meer jongeren bij en in het festival te betrekken. Het project is van begin af aan succesvol geweest, en is dat nog steeds. Niet op de laatste plaats door de inbreng en deelname van het Theaterschip.

Het project >30 is niet alleen succesvol in Deventer, maar is ook voor festivals in binnen- en buitenland een inspirerend voorbeeld hoe jongeren actief te betrekken bij een cultureel festival.

Ook dit jaar nemen er ruim 30 cursisten van het Theaterschip deel, en wel aan de grote dance-parade van het Franse gezelschap Cie Off.

Bovendien breng het Theaterschip dit jaar een eigen productie: ‘Play’ i.s.m. Theater Im Fluss uit Duitsland.

Met de Deventer Op Stelten Award wil de organisatie van het festival jaarlijks organisaties en personen waarderen voor hun betrokkenheid en deelname. Eerdere winnaars waren de Provincie Overijssel, Theatergroep Gajes uit Deventer, het Franse Compagnie Off, Close-Act en vorig jaar Smurfit Kappa uit Deventer.