Deventer- Kunstenaar Loes ten Anscher begint deze week met het maken van de raamwerken voor het nieuwe Stadhuiskwartier. Op 4 december om 16 uur is haar Deventer Raamwerkplaats voor één keer van binnen te bekijken. In de maanden daarna zijn de raamwerkzaamheden alleen door de etalageruiten te volgen. U bent daarbij van harte uitgenodigd!

Wethouder Robin Hartogh Heys opent de Raamwerkplaats op de hoek van Engestraat/Nieuwstraat door de eerste lap klei, die de basis vormt van de raamwerken, te gaan walsen. Daarna praat Ten Anscher de aanwezigen kort bij over de aanpak van de productie van de Deventer Raamwerken.

Datum: donderdag 4 december
Tijdstip: 16.00 uur
Locatie: Engestraat 1

Deventer Raamwerk

Meer dan 2300 Deventenaren hebben het afgelopen voorjaar hun vinger- of teenafdruk geschonken aan het kunstproject Deventer Raamwerk. Die vingerafdrukken krijgen rond de zomer van 2015 hun uiteindelijke plek in de eikenhouten kozijnen van het Stadhuiskwartier. De raamwerken worden gegoten in aluminium dat ook gebruikt wordt in de auto-industrie.

Het team van Loes ten Anscher doet al het voorbereidende werk in de Raamwerkplaats op de hoek Engestraat/Nieuwstraat. Het aluminiumgieten van de raamwerken gebeurt bij een gieterij in Cuijk.

Kijk ook op de facebookpagina van Deventer Raamwerk.