Diepenveen-De gemeente verkoopt ruim 7800 m2 grond op de locatie Bramhaar in de wijk Voorhorst in Diepenveen aan Nikkels projecten.

Diepenveen, gemeente Deventer

Gemeente en Nikkels hebben overeenstemming bereikt over een herzien plan van 16 woningen en 1 kavel. Het betekent dat de al jaren gekoesterde wens om de wijk Voorhorst af te ronden uitkomt.

Wethouder Rorink: “Ik vind het een goede zaak dat deze locatie nu eindelijk in ontwikkeling komt en dat daarmee dit stukje Diepenveen invulling krijgt”.

Oud plan niet gerealiseerd

In 2009 is een overeenkomst gesloten met Nikkels over de bouw van appartementen op Bramhaar, het voormalig terrein van de brandweer in Diepenveen. Omwonenden hadden destijds bezwaren, ze vonden de appartementen met 3 verdiepingen te hoog. Door het instorten van de woningmarkt is het plan uit 2009 niet uitgevoerd.

Nieuw plan past in woningmarkt

Het nieuwe plan past beter in de huidige woningmarkt. Het gaat om 12 ruime herenhuizen (twee onder één kap) en 4 multifunctionele bungalows. De huidige gebouwen op het terrein worden gesloopt.

Bestemmingsplan moet gewijzigd

Nikkels gaat de bouwplannen en inrichting van de locatie verder uitwerken. Wanneer het nieuwe plan in de verkoop komt is nu nog niet te zeggen. Het huidige bestemmingsplan moet eerst gewijzigd worden.