Deventer – Op woensdagavond 9 maart wordt de bibliotheek van de vernieuwde raadzaal gevuld door Deventer zelf.

De Raadzaal was lange tijd de boekenzaal van de Stads- en Athenaeumbibliotheek. Na de restauratie in de jaren ’80 van de vorige eeuw, was dat goed terug te zien in de met boeken gevulde wanden van de Raadzaal. Ook na de recente vernieuwingsslag wil de gemeenteraad het bibliotheekkarakter van Raadzaal behouden. Maar nu met een invulling vanuit Deventer zelf.

Allerhande thema’s

Inwoners, bedrijven, verenigingen, wijken, scholen en instellingen dragen bij aan de bibliotheek. Tussen de bijdragen zitten uitgaven over wijken en dorpen, jubileumboeken, publicaties van Deventer schrijvers, boeken over de historie van de Hanze. Thema’s zijn cultuur en natuur van stad en platteland, nijverheid en industrie, wonen, zorg, onderwijs en sport.

Welkom

Op feestelijke wijze worden de bijdragen door de aanbieders samen met raadsleden op de planken gezet. Iedereen is op 9 maart vanaf 18.15 uur van harte welkom. Het programma begint om 18.30 uur met een korte openingstoespraak door burgemeester Andries Heidema. Dit is voorafgaande aan de 1e raadstafel in de vernieuwde raadzaal.

 

Bibliotheek gemeente Deventer