Op 4 mei wil Deventer samen waardig herdenken en de vrijheid doorgeven. Om iedereen hiervoor de gelegenheid te geven, zijn er herdenkingen op diverse locaties in de hele gemeente.

Tijdens deze herdenkingen is er speciale aandacht voor het 100e geboortejaar van Etty Hillesum en de verhalen die over haar geschreven zijn.

Herdenken in stilte

Na de diverse herdenkingsmomenten trekken de aanwezigen in stille tochten naar de gezamenlijke herdenking op het Grote Kerkhof. Hier herdenken we in 2 minuten stilte en leggen we kransen en bloemen.

Herdenken in woorden

Burgemeester Andries Heidema staat in zijn toespraak stil bij het belang van samen herdenken. Hij nodigt u na afloop uit in de Lebuinuskerk voor een kop koffie. Stadsdichter Herman Posthumus Meyes draagt zijn gedicht voor.

Herdenken door inwoners

Het speciaal samengestelde 4 meikoor met ruim 60 Deventenaren zingt het Wilhelmus en het Canadees Volkslied. Elk jaar krijgt een jong Deventer talent de gelegenheid een bijdrage te leveren aan de herdenking. Dit jaar zingt Deventer zangeres Lise Low een speciaal lied.

4 mei comité

Het 4 mei comité Deventer organiseert de herdenkingen. Het comité bestaat uit verschillende Deventer inwoners en organisaties. Meer informatie en alle programma’s vindt u op de website www.4meideventer.nl.