Deventer – Vorige week werd bekend dat er de komende maanden een leveringsprobleem kan ontstaan voor thyrax R tabletten. Met betrekking tot deze situatie geldt:

  • De omzetting van levo- thyroxine naar euthyrox of elthroxin tabletten in dezelfde dosering is geen bezwaar en veilig in de praktijk. In dit geval hoeft er geen extra laboratoriumonderzoek over 6 weken plaats te vinden.
  • Bij omzetting naar andere levo-thyroxine producten (bijvoorbeeld levo-thyroxine TEVA) kan de opname van thyroxine toenemen en is het verstandig bij klachten van moeheid, gejaagdheid en hartkloppingen de schildklierhormoonspiegels via bloedonderzoek te laten checken. Dit kan dan 6 weken na het starten met het vervangende product.

U kunt hiervoor een belafspraak met de polikliniek Interne geneeskunde maken. Het telefoonnummer is (0570) 53 50 70 (toets keuze 1). Wij vragen het onderzoek dan voor u aan.

6 weken na de vervanging van uw thyrax R tabletten kunt u uw bloed laten prikken. Hierna volgt voor het bespreken van de uitlag een belafspraak met uw voorschrijvend internist. Ook kunt u inloggen met uw digiD via www.dz.nl, doorklikken via de tab mijndz, om uw labgegevens 14 dagen na afname in te kunnen zien en te vergelijken met eerdere waarden.

Op www.schildklier.nl vindt u meer informatie vinden over dit onderwerp en ook hoelang de leveringsstop zal voortduren.

Hoofdingang, voorkant ziekenhuis