Het Deventer Ziekenhuis (DZ) komt bij Wegwijs.nl als het ‘gemiddeld’ beste ziekenhuis van 2014 uit de bus.

Wegwijs.nl publiceert op Internet en via i-Magazines financieel nieuws voor consumenten en professionals. De organisatie komt met een eigen ranglijst van ziekenhuizen waarin de resultaten van de bestaande polls zijn gebundeld. Patiënten zouden zo een genuanceerd en eerlijk beeld moeten krijgen dat dichter ligt bij ‘de werkelijkheid’ ligt.

 

Verschillen
Het viel Wegwijs.nl op dat er een groot verschil is in de scores van patiëntbeoordelingen op Zorgkaart Nederland en Idenpender en die van Elsevier en het AD. De laatste kijken naar objectief meetbare factoren zoals de toegangstijd, het percentage doorligwonden of de ‘terugval’ na een operatie. Op de sites waar patiënten hun waardering geven, wordt uitgegaan van iemands subjectieve beleving. Maar ook tussen de lijsten van Elsevier en het AD zitten grote verschillen. Een ziekenhuis dat bij de een hoog eindigt, kan bij de andere zomaar onderaan staan. En zelfs binnen een poll zijn er per jaar afwijkingen.
Het Deventer Ziekenhuis eindigde bij Elsevier op een 4e plaats en bij het AD als 14e. Op Zorgkaart Nederland scoort DZ met meer dan 2600 waardering een 8,5.

 

Grote betrokkenheid
Bestuursvoorzitter van het DZ Gita Gallé relativeert de ziekenhuisranglijsten, maar is uiteraard blij met het behaalde resultaat. “Ons ziekenhuis heeft van oudsher de wil om steeds te verbeteren, te innoveren, en mensen ook op te leiden om gewoon goede zorg te leveren. Dag in dag uit, er wordt hier hard gewerkt met veel aandacht voor de patiënt. En dat uit zich in de manier waarop patiënten naar ons kijken. Onze medewerkers willen heel graag goede zorg leveren voor de mensen in de omgeving. Het succes van het Deventer ziekenhuis zit ‘m dan ook in de mensen die de zorg leveren. De mensen die hier dagelijks klaarstaan, en met grote betrokkenheid voor de patiënten hier dat zo goed mogelijk proberen te doen. Daar gaat het om.”