Deventer- Patiënten die een hartoperatie achter de rug hebben, krijgen vaak te maken met een lang revalidatieproces. Hier komen veel afspraken en ook oefeningen bij kijken. De nieuwe hartrevalidatieapp zorgt ervoor dat hartpatiënten overzicht houden in dit traject.

Informatie op het juiste moment

Deventer Ziekenhuis biedt al langer de ‘Mijn Behandeling’ app aan. Een app met informatie over het gehele proces rondom een medische ingreep. Daarin waren al opgenomen: het plaatsen van trommelvliesbuisjes bij kinderen en de totale heup-, en knieprothese. Hartrevalidatie is nu aan de app toegevoegd. Verpleegkundig specialist in opleiding cardiologie en ontwikkelaar van de app Shauni Walraven. ‘Hartrevalidatie gaat gepaard met veel afspraken. Mensen krijgen heel veel informatie in korte tijd. We merkten bij patiënten dat ze het lastig vonden om overzicht te houden. Dat overzicht biedt deze app nu wel. We helpen mensen door de bomen het bos weer te zien.’

Stap-voor-stap

In de hartrevalidatieapp wordt de patiënt stap-voor-stap meegenomen in het herstelproces na een hartoperatie. De app geeft informatie over oefeningen, maar ook over afspraken die in de planning staan. Wanneer komt de nazorgpoli in beeld, wanneer zijn de bijeenkomsten over leefstijl? Dankzij de app is alles in één oogopslag te vinden in het overzicht. Voor zowel een openhart operatie als een dotterbehandeling is informatie op maat terug te vinden. Shauni: ‘We nemen als het ware de patiënt mee op reis door de revalidatie heen.’ De app Mijn Behandeling wordt later nog uitgebreid met informatie over de cardiodisciplines pacemakers en hartkatheterisatie.

Waar kan ik de app downloaden?

Download de app gratis in de appstore (https://apple.co/2QcMate) of via Google Play (http://bit.ly/2P0HVEf) of zoek op Mijn behandeling van het Deventer Ziekenhuis.