Raalte – Patiënten uit Raalte die voor het ziekenhuis of de huisarts bloed laten onderzoeken, kunnen vanaf 31 augustus ook ’s middags aan de Vrieswijk 6 in Raalte terecht.

Het Deventer Ziekenhuis maakt de buitenpoli nu ook voor laboratoriumonderzoek de hoofdlocatie in Raalte. Hierdoor worden niet alleen de tijdstippen, waarop bloed wordt afgenomen, verruimd van 13.00 – 16.30 uur, ook het aantal onderzoeken neemt toe.

Raalteprikpost.png

Voorzieningen voor kinderen
Zo kunnen patiënten aan de Vrieswijk voortaan ook terecht voor een Orale Glucose Tolerantie Test of laboratoriumonderzoek bij verdenking op diep veneuze trombose. Voorheen moesten zij hiervoor naar Deventer reizen. Daarnaast zijn in Raalte Noord de voorzieningen om bij kinderen bloed af te nemen goed voor elkaar. Vanuit de buitenpoli in Raalte kunnen de laboranten op verzoek van een huisarts ook eventueel aan huis prikken.

2 andere locaties
Het Deventer Ziekenhuis blijft ook in medisch centrum Het Raan en op de Hartkamp bloed afnemen. Wel verhuist de prikpost op de Hartkamp naar een kleinere onderkomen (hetGrand Café) waardoor er mogelijk wachttijden ontstaan. Op de locatie Vrieswijk zijn patiënten door de capaciteitsuitbreiding snel aan de beurt. Patiënten die trombosezorg van het ziekenhuis krijgen en zelfmeten, kunnen op termijn ook in Raalte-Noord worden geholpen. Ook dat scheelt hen reistijd.