Deventer- Het Deventer Ziekenhuis is uitgeroepen tot het ”meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland”. Het ziekenhuis werd voor de 4e keer op rij genomineerd.

Het Deventer Ziekenhuis vraagt patiënten op Zorgkaartnederland.nl actief hun mening te geven. Zo komt er input om de zorg en dienstverlening verder te verbeteren. Van alle ziekenhuizen heeft het Deventer Ziekenhuis het hoogste aantal waarderingen, met een gemiddelde score van 8,5.

Trefwoorden
Vier jaar geleden besloot ZorgkaartNederland.nl een prijs uit te reiken voor het ziekenhuis en het verpleeg-/verzorgingshuis met de beste scores. In de nominatie voor deze prijs telt niet alleen het aantal waarderingen mee, maar wordt er ook gekeken naar de lovende woorden die patiënten opschrijven in de toelichtende teksten. Het Deventer Ziekenhuis werd al 4x voor de patiëntvriendelijkheidsprijs genomineerd; en won hem dit jaar.

Raad van Bestuur voorzitter Gita Gallé zegt: ”Deze prijs is een erkenning voor de richting die we als ziekenhuis een paar jaar geleden zijn ingeslagen. We zetten in onze zorg meer en meer de patiënt centraal. Het is fantastisch dat de buitenwereld, onze patiënten, dat beloont met deze prijs. Het is immers een publieksprijs die wordt toegekend.”

dz-logo