Deventer- Op vrijdag 23 januari 2015 is er een opleidingsmarkt voor de scholieren uit het voorgezet onderwijs. Zij kunnen van 15.00 tot 18.00 uur kennismaken met het leren en werken in de het Deventer Ziekenhuis.

De markt is bedoeld voor scholieren en schoolverlaters op vmbo, mbo, havo en vwo-niveau. In en rond de centrale hal (Nico Bolkesteinlaan 75) is uitgebreide informatie te vinden over opleidingsmogelijkheden in de zorg en functies in het DZ. Ook de onderwijsinstellingen Saxion, ROC Aventus, ROC van Twente en Rijks Universiteit Groningen zijn van de partij.

 

Speeddate

De opleidingsmarkt wordt zo georganiseerd dat voor ieder opleidingsniveau specifieke informatie te vinden is. Dat gebeurt met diverse stands, maar (nog leuker) door een collega uit de praktijk te spreken in een heuse speeddate.

Naast deze informatie kunnen bezoekers de zorg beleven met het werk van een Dialyse-, Kinder, IC verpleegkundige in een mini-ziekenhuis of zelf testjesĀ  doen, waaronder bloeddruk en bloedsuikers meten en balanstesten bij fysiotherapie. Verder ervaar je hoe een reanimatieles werkt. Tot slot is er een prijsvraag waarmee een VIP-rondleiding op de OK kan worden gewonnen.

dz-logo