Deventer- Het Deventer Ziekenhuis is met een grote wervingsactie voor nieuwe verpleegkundigen gestart. Op dit moment zijn er maar liefst 10 vacatures. De arbeidsmarkt is gunstig.

 

Woordvoerder Rob van Putten legt uit waar de behoefte aan extra personeel vandaan komt. ‘In tegenstelling tot eerdere verwachtingen komen er niet minder, maar juist meer mensen naar ons ziekenhuis. Dat is natuurlijk positief, maar we hadden voor 2014 zuinig begroot. In de zomer ging het daardoor knellen, de zorgvraag was niet meer in overeenstemming met de personele bezetting. Onze verpleegkundigen hebben vorig jaar keihard gewerkt.’’

 

Voor 2015 zijn de verwachtingen bijgesteld en nieuwe planningen gemaakt. Dat maakt dat er momenteel ‘10 vacatures zijn die moeten worden ingevuld. De werkelijke vraag naar nieuw personeel was nog groter, maar is voor een deel ingevuld met verpleegkundigen die zijn afgestudeerd. Van Putten verwacht dat het vullen van de vacatures geen probleem zal zijn. De arbeidsmarkt is redelijk gunstig en we bieden een prima werkomgeving en baan met veel vrijheid.

dz-logo