De Deventer Zomerkermis is er weer! Vanzaterdag 7 t/m zondag 15 juni is het centrum van Deventer het leukste deel van de stad. De Deventer Zomerkermis zorgt natuurlijk voor veel plezier en bruist van de zomerse activiteiten. De opening wordt op zaterdag 7 juni vanaf 13.30 uur verzorgd door wethouder Hartogh Heys en een bekende voetballer en TV persoonlijkheid! Samen met Kootje van Go Ahead Eagles en KerMiss Sharona van Engelen geven zij letterlijk ‘de aftrap’ van de Zomerkermis.

Zomerkermis Deventer

Met bijna 70 attracties verspreid over het centrum betekent de Deventer Zomerkermis plezier voor jong en oud. Uit je dak gaan kan lekker in de Breakdance, Inversion XXL of laat je schieten naar grote hoogten in de Katapult Bungee. In de supergrote Waterballs beleef je een waanzinnige ervaring op het water. Kleine gasten vermaken zich in de Mini Jet of Baby Sport. Zomerse verkoeling vind je bij de Wildwaterbaan en in de Hawai Trip kom je in tropische sferen. Iedereen die kans wil maken op mooie prijzen proeft zijn geluk onder meer bij de pushers en test je behendigheid bij de grijpkranen. Onder het genot van het zonnetje neem je iets lekkers bij de gebakkraam of neem een oudhollandse zuurstok mee naar huis. Een echt hoogtepunt dit jaar is het prachtige Diamond Wheel. Vanuit dit mooie reuzenrad heb je een waanzinnig uitzicht over de stad.

Snoopy ExpressVuurwerk en andere activiteiten
Naast de attracties vinden er ook diverse andere activiteiten plaats. Dit jaar vallen de beide Pinksterdagen (zondag 8 juni & maandag 9 juni) in de kermisweek. Op dinsdag 10 juni is er de extra voordelige Eurodag. Woensdag 11 juni is het Kindermiddag en brengt Clown Desalles een bezoek aan de Zomerkermis. Kinderen kunnen zich deze dag ook laten schminken en rijdt de vrolijke Snoopy Express door het centrum. Donderdag 12 juni is er de Caribische avond met een optreden van een opzwepende percussie band. Het traditionele vuurwerk vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 juni. Vanaf 23.00 uur wordt het ‘knallen’ in het centrum!

KerMiss Deventer 2014KerMiss Deventer
Uniek dit jaar is de verkiezing van de eerste KerMiss Deventer. Winnares is de 17-jarige Sharona van Engelen uit Deventer. Als boegbeeld is de KerMiss Deventer een belangrijke ambassadrice voor de kermis en de stad Deventer. De KerMiss Deventer is aanwezig bij de opening en bezoekt tijdens de Kindermiddag de kinderen die in het Deventer Ziekenhuis liggen. Op deze manier Daarnaast vervult zij een maatschappelijke functie door tijdens de kermis een bezoek te brengen aan mensen voor wie het plezier op het kermisterrein niet mogelijk is. De kinderen in het ziekenhuis worden niet vergeten. Zij worden namelijk verwend met een prachtige kermisbeer, aangeboden door de exploitanten.

Openingstijden
De kermis is iedere dag geopend van 13.00 uur tot 24.00 uur. Op vrijdag en zaterdag zelfs tot 01.00 uur. Natuurlijk is de kermis met de fiets en openbaar vervoer goed bereikbaar.

(Bron:www.zomerkermisdeventer.nl)