Deventer- Op 24 april wordt er in Wijkcentrum de Elegast tussen 13.00 en 17.00 uur organiseert Deventenaar Vivian Kartel in samenwerking met Pax Kinderhulp een benefietmiddag voor (Syrische) vluchtelingen. Bezoekers kunnen zich voor kleine bedragen laten opmaken, hun haar laten knippen, zich laten masseren, hun handen laten verzorgen met handmassages, noem maar op!
Ook kunnen bezoekers voor lage prijzen allerlei leuke artikelen kopen zoals sieraden, wellness producten, Turkse zoetwaren en diverse snuisterijen.

Natuurlijk is er een uitgebreid warm en koud buffet.
Voor kinderen zijn er verschillende knutselmogelijkheden en ook een springkussen.

De hele opbrengst gaat naar Pax Kinderhulp Werkgroep Syrische/Iraakse vluchtelingen. Het geld zal gebruikt worden om een hulptransport voor (voornamelijk Syrische) vluchtelingen in Irak te financieren.

Al eerder heeft de Deventerse soortgelijke evenementen georganiseerd, met de insteek zelf naar Zuid Turkije af te reizen en daar hulpgoederen uit te delen.
Echter werd het door alle verscherpte regels in en met Turkije zo lastig om de hulpgoederen ook daadwerkelijk Turkije in te krijgen dat zij helaas genoodzaakt werd uit te wijken naar een andere bestemming. Dat is dit dus geworden.

Momenteel is er een container met goederen onderweg naar Irak en in december hoopt Pax Kinderhulp weer een container te versturen.