Deventer – Devinco B1 heeft afgelopen velcompetitie de 1e plaats behaald in de 1e klasse. In de zaal werden ze 2e in de 1e klasse en plaatste zich daarmee als beste 2e voor de Nederlandse zaalkampioenschappen voor de B-jeugd.

De ploeg onder leiding van selectiespelers Jorrik Albers & Shania Dorgelo mochten zaterdag 23 maart aantreden in Alphen aan den Rijn. Korfbalvereniging Tempo organiseerde dit jaar het eindtoernooi.

De voorrondes werden gespeeld met respectievelijk een winst van 8-9 op Mid-Fryslân/ReduRisk B1 en gelijkspel van 7-7 op IJsselvogels B1 en verlies tegen DVO B1 met 10-8 in een zenuwslopende wedstrijd.

Dit bepaalde dat Devinco B1 mocht spelen om de 3e en 4e plaats van het Nederlands Kampioenschap.

Deze wedstrijd tegen CKC Kinderdijk B1. Het was een wedstrijd waarin scherpte en teamwork essentieel waren. Gelukkig kwamen al onze inspanningen terug in het spel. Devinco speelde als een echt team en de doelpunten volgden elkaar in rap tempo op. Einduitslag 11-7

Devinco B1 heeft de 3e plaats van Nederland in de eerste klasse veroverd. Voor Devinco het eerste jeugdteam die deze titel behaalde in het 20 jarig bestaan van de club.