Deventer-Prostaatkanker is steeds beter op te sporen, en dat geldt ook voor de gevaarlijke varianten. Het Deventer Ziekenhuis organiseert op 14 maart 2017 een informatieavond over de snelle ontwikkelingen in de diagnostiek rond deze veel voorkomende kankersoort.

In Nederland wordt jaarlijks bij meer dan 10.000 mannen prostaatkanker vastgesteld. Het is daarmee één van de meest voorkomende kankersoorten bij mannen. Prostaatkanker is vaak goed behandelbaar, met name als het vroegtijdig wordt opgespoord. Dat kan via diverse diagnosetechnieken.

Met name de PSMA-scan is een veelbelovende nieuwe methode in de opsporing van prostaatkankercellen. Dit is een nucleair beeldvormend onderzoek met een geavanceerde PET-scan waarmee terugkerende prostaatkanker snel ontdekt kan worden. Ook met de veel gebruikte MRI-scan zijn de ‘gevaarlijke’ varianten van prostaatkanker steeds beter en in een vroeger stadium op te sporen.

 Nucleair geneeskundige Filiz Celik en Stephanie Kolderman, radioloog in opleiding van het Deventer Ziekenhuis, zullen tijdens de avond toelichten hoe deze diagnosetechnieken effectief worden ingezet in de diagnostiek van prostaatkanker.

Aanmelden kan via dz.nl/agenda (klik op Infoavond prostaatkanker). De bijeenkomst is van 19.00 tot 21.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur.

Deventer Ziekenhuis