Deventer – Per 1 november wordt Alex Kühne de nieuwe directeur bestuurder van het Theater aan de Parade in ‘s-Hertogenbosch. Hij volgt interim directeur Gijsje van Honk op.


Kühne (1961) is tot die datum nog directeur bestuurder van de Schouwburg in Deventer. In deze functie veranderde hij de Deventer Schouwburg tot het Podium van de Stad. Met bijna 500 activiteiten staat het theater midden in stad en samenleving. De Deventer Schouwburg en haar team zijn een inspiratiebron in de Nederlandse theatersector. Véér Deventer was Alex acht jaar als Zakelijk Directeur verbonden aan Toneelgroep Oostpool in Arnhem.
Bart Holthuis, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de N.V. Deventer schouwburg: We zijn Alex dankbaar voor wat hij in Deventer heeft gepresteerd de afgelopen jaren.

De Schouwburg is de culturele hotspot in de stad. We begrijpen zijn volgende stap naar
‘s-Hertogenbosch. lk vind het teleurstellend dat de gemeente Deventer de verworven unieke positie niet financieel tot onderdeel van haar Cultuurvisie heeft kunnen maken.”
Alex Kühne start begin november in ‘s-Hertogenbosch. Theater aan de Parade staat aan de vooravond van de ‘vernieuwbouw’ op de huidige locatie aan de Parade. Kühne ziet het als een uitdaging om het programma en het theater met de stad te verbinden. In de drie fasen, het huidige theater, de tijdelijke locaties en in het uiteindelijke nieuwe theater aan de Parade.
Henk Kivits, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Theater aan de Parade:
“We zijn bijzonder blij met de komst van Alex Kühne. Hij zal met zijn ruime ervaring het theater en zijn medewerkers midden in stad en samenleving plaatsen. Met dank aan interim directeur Gijsje van Honk zal Alex de ingeslagen weg verder vorm gaan geven
Gijsje van Honk (1951) zal betrokken blijven bij Theater aan de Parade in de voorbereidingen op weg naar de nieuwbouw en tijdelijke locaties.