Deventer- Voorstad Oost houdt zaterdag 14 februari de Doe-dag Winterbeurt. Bewoners kunnen bij de mannen van Kluscollectief Voorstad advies vragen over klussen aan hun woning, of op deze Valentijnsdag direct hun huis verwennen. Er zijn ladders, materialen en buurmannen te leen om de goot schoon te maken en andere kleine klusjes te doen.

Het Kluscollectief bestaat uit schilders, timmermannen en andere vakmensen uit Voorstad Oost en directe omgeving. Ze pakken vaak samen met de bewoners klussen aan de woning aan, zoals schilderwerk, het vervangen van kozijnen, het repareren van dakgoten of het verbeteren van de daken.

Graag gestoord

Tijdens Valentijnsdag demonstreren ze hun werkzaamheden op 3 locaties aan de Rielerweg. Ze worden zaterdag graag gestoord tijdens hun werk, om bewoners advies te geven. De locaties waar de mannen werken zijn herkenbaar aan opvallende steigers. Zelf dragen ze een Voorstad Oost Knapt Op trui.

Direct vrijblijvend advies

Bij ’t Gat (naast De Poort van Kleef, nummer 37) is een informatiestand, waar bewoners informatie over klussen kunnen krijgen, en over de aantrekkelijke mogelijkheden om hun woning op te knappen, de stookkosten te verminderen en prettiger te wonen. Zo is er een aantrekkelijke lening voor woningverbetering; de mogelijkheid om het werk samen met een professional te doen en de nu nog lage BTW.

Leen een buurman

Bij de informatiestand zijn ook materialen zoals een veilige trap en een emmer te leen, om samen met een buurman de goten te reinigen, even een losse dakpan terug te leggen, of een ander klusje te doen. Desgewenst loopt iemand van het Kluscollectief mee om advies te geven over het verbeteren van de woning.

Tijd en plaats

De Doe-dag winterbeurt is zaterdag 14 februari van 11.00 – 15.00 uur op verschillende locaties aan de Rielerweg in Deventer. Zie ook de Facebookpagina van het Kluscollectief.