Deventer – Zien hoe je met een kettingzaag figuren in een boom kunt maken of uitproberen hoe je hond het op een echt circuit doet. Het kan tijdens Doen in het Groen, het buitenevenement dat op 6 juni op sportpark Rielerenk plaatsvindt. Een leuke dag waarop alle inwoners nieuwe ontdekkingen in het groen kunnen beleven.

Doen in het Groen is een cocreatie van Het Groenbedrijf, Sportbedrijf Deventer, de gemeente Deventer, de Ulebelt en het Kunstcircuit. Het evenement vindt plaats in samenhang met de Fitste van Deventer dat op dezelfde dag gehouden wordt.

Sportpark Rielerenk

Doen in het Groen is een jaarlijks terugkerend buitenevenement dat plaatsvindt in een park of plantsoen binnen de gemeente Deventer. Dit jaar is sportpark Rielerenk het toneel van spannende demonstraties & battles, live muziek & dance, ontdekken & doen, theater & markets en heerlijke food & drinks.

Naast demonstraties van Het Groenbedrijf kunnen inwoners genieten van lokale bands en singer-songwriters. Er zijn dansvoorstellingen, speur- en struintochten en kinderen kunnen een kunstwerk maken van alles wat de natuur biedt.

De Fitste van Deventer

De Fitste van Deventer is een obstakelrun waarbij diverse zware, spannende en leuke obstakels getrotseerd moeten worden. De 17 hindernissen met strobalen, autobanden, palen en touwen, rennen, kruipen, glijden en slingeren maken onderdeel uit van het parcours over land en over water.

Voorheen Dag van het Park

Doen in het Groen is de opvolger van de Dag van het Park dat vanaf 2005 georganiseerd werd door de ANWB. Veel gemeenten organiseren gratis activiteiten om te laten zien wat de parken het jaar rond te bieden hebben voor verschillende leeftijden. Meer informatie: www.doeninhetgroen.nl.