Deventer – Nee, geen officiële open dag, of vooraf aangekondigde informatiemarkt. Maar die laatste was er wel. Voor de toevallige voorbijganger (m/v) én onze medewerkers.

Vandaag konden patienten, bezoekers en medewerkers zien hoe het Deventer Ziekenhuis de zorg slimmer en meer persoonsgericht wil organiseren. Dat gebeurt onder andere met een hybride operatiekamer die vanaf januari wordt gebouwd. Dankzij dit vernuftige toestel kunnen onderzoek en ingrepen voor vaatpatiënten straks veelal op 1 dag worden gedaan. Dat scheelt een extra ingreep en reistijd voor de patiënt. Ook de zorg rond bijvoorbeeld een knie- en heupoperatie of chronische zorg voor (oudere) patiënten kunnen nog beter worden gemaakt dan ze al zijn.

experience.jpg

Dat de ontwikkelingen in het ons ziekenhuis niet stil staan, bewijst de informatiestand waarin slimme apps worden getoond die de zorg beter maken, de patiënt goed informeren of hem/haar de vrijheid geven bepaalde dingen thuis te doen. Op een gedachtenwand in de hal kunnen de bezoekers hun ideeën over goede zorg met ons delen. En wilde u altijd al die ene vraag aan de directeur van het ziekenhuis stellen? Dat kon vandaag.