Deventer- Op 1 november zijn er parlementsverkiezingen in Turkije. Kiesgerechtigden kunnen ook in Nederland hun stem uitbrengen. In Oost-Nederland kan dat van 21 tot en met 25 oktober in de sporthal van De Scheg in Deventer. Om de drukte in goede banen te leiden zijn enkele maatregelen genomen.

De Scheg, Deventer

Het terrein rond De Scheg is aangewezen als evenemententerrein. Het kan in de omgeving van De Scheg drukker zijn dan normaal. Politie en beveiligers zien er op toe dat mensen zich aan de regels houden. Als bewoners grote parkeeroverlast ervaren kunnen zij contact opnemen met de politie,  0900-8844.

Parkeren bij de A1

Om parkeerproblemen in de woonwijken en bij het winkelcentrum te voorkomen, wordt een parkeerterrein ingericht op het bedrijventerrein A1 bij Deventer bij de afslag nr. 24 (Deventer-Oost).  De Scheg regelt shuttlebussen om mensen van hieruit naar De Scheg te rijden. Er komen borden om mensen goed naar dit parkeerterrein te leiden. Ook worden er verkeersregelaars ingezet.

5 dagen

De verwachting is dat het drukker wordt dan bij de Turkse verkiezingen in mei. Om de drukte te spreiden kunnen mensen dit keer gedurende 5 dagen hun stem uitbrengen. Stemmers die snel hun stem willen uitbrengen kunnen beter op woensdag of donderdag komen, want de drukte wordt in het weekend verwacht. Het stembureau is open van 10.00 tot 19.00 uur.

Het Turks Consulaat in Deventer organiseert deze verkiezingen, gefaciliteerd door De Scheg. De Turkse regering betaalt de kosten.

Zwemmen en schaatsen

Het zwemparadijs en de kunstijsbaan van De Scheg blijven gewoon open. Hiervoor gelden de openingstijden van de herfstvakantie. Als voor gasten van De Scheg extra parkeerruimte nodig is, wordt er met borden verwezen naar het parkeerterrein bij het Runshopping Centre.