Deventer – Studenten die in Deventer een kamer huren bij DUWO, kunnen vragen over huisvesting voortaan stellen in Saxion. Woensdag 4 februari opende wethouder Jan Jaap Kolkman officieel het kantoor van DUWO in het gebouw van Saxion Hogescholen. Hij deed dit samen met 2 studenten.

 

DUWO is de grootste studentenhuisvester van Nederland en verhuurt sinds kort ook kamers aan Deventer studenten. ‘Voor een creatieve studentenstad als Deventer is goed onderwijs en daarbij goede studentenhuisvesting van groot belang’, geeft wethouder Kolkman aan. ‘Aantrekkelijke huisvesting trekt studenten en jongeren aan.’

 

Voldoende woningen

 

De gemeente heeft DUWO gekozen als partij die ervoor zorgt dat er voldoende goede woningen voor studenten zijn. Er is in Deventer vraag naar studentenhuisvesting. Het streven is om in een periode van 5 tot 7 jaar in Deventer 900 nieuwe wooneenheden te realiseren onder de voorwaarde dat het tekort aan studentenhuisvesting dit rechtvaardigt. DUWO zorgt ook voor het beheer en onderhoud.

 

Havenkwartier

 

DUWO bouwt deze gefaseerd, in overleg met Saxion en de gemeente. Het Havenkwartier is het 1e gebied waar DUWO nieuwe studentenwoningen gaat bouwen.

 

Meer weten over DUWO? Kijk op www.duwo.nl.