Deventer – Vanaf 24 april is de weg door de Veentunnel een eenrichtingsweg. Auto’s kunnen de Veentunnel alleen gebruiken vanaf de Snipperlingsdijk richting de Rielerweg. Fietsers en bromfietsers kunnen de tunnel wel in beide richtingen gebruiken. De Veenweg is vanwege de aanpassingen op 23 april afgesloten. Er wordt een omleidingsroute ingesteld.

Nu de verbreding van de Amstellaan klaar is, heeft het doorgaande verkeer een goede alternatieve route.

Veentunnel Deventer

Verkeersveiligheid

Wanneer er eenrichtingsverkeer in de Veentunnel geldt, dan rijden er minder auto’s over de Veenweg en wordt de kruising met de Rielerweg minder druk. Ook verbetert de aansluiting op de Snipperlingsdijk voor de bewoners van de Rivierenwijk, omdat er geen auto’s meer uit de Veentunnel komen. Dit verhoogt de verkeersveiligheid.

Veilige oversteek

Er komt een veilige oversteek op de Veenweg bij de speeltuin ‘De Driehoek’, zodra de Veentunnel een eenrichtingsweg is. Daarmee komt een wens van bewoners van Voorstad Oost in vervulling.

IMG_0919

Doorgaand verkeer

De gemeente wil bevorderen dat er meer doorgaand verkeer over het Hanzetracé gaat rijden. Eenrichtingsverkeer in de Veentunnel en de verbreding van de Amstellaan dragen daar aan bij. In de loop van 2014 wordt ook de aansluiting van de Ceintuurbaan op de Brinkgreverweg verbeterd.