Deventer- Op de bedrijventerreinen is er aangevangen met het plaatsen van cameramasten. Er zijn o.a. al masten geplaatst op de Westfalenstraat, de Solingenstraat en de Zweedsestraat.  Door veelvuldige incidenten en hoge schades is er gekozen om technische hulpmiddelen in te zetten. Denk dan vooral ook aan de veelvuldige inbraken waarbij airbags uit voertuigen gestolen werden. Het initiatief is ontstaan uit een samenwerking tussen een aantal partijen. Het bedrijven Parkmanagment Deventer, MKB, DKW, Veneberg Security, Gemeente Deventer en de Politie ijsselland.

Het plan is om ca 35 camera’s te plaatsen  met verschillende functies.  Er zijn kentekencamera’s waarmee het langskomende verkeer wordt gecontroleerd en getoetst op aanwezigheid in de computerregisters van de politie.

Ook worden er camera’s geplaatst voor het volgen van personen en voertuigen. Deze camera’s zijn voorzien van slimme software die personen en voertuigen herkennen evenals ongewenst gedrag van personen. Deze camera’s worden ook live geobserveerd in de poltie meldkamer.