Deventer – Fikse korting krijgen op (vr)eetbare struiken en heggen. Dat kan via de Groene Loper Deventer. Iedereen kan meedoen aan deze actie om Deventer te vergroenen. Van particulier tot bedrijf.

Iedereen is welkom om ideeën in te dienen voor het planten van struiken of heggen in de gemeente Deventer. Of het nou is voor in je tuin of op een bedrijventerrein. De vruchten zijn eetbaar, voor dieren en/of mensen. Twee derde van de struiken betaalt de Groene Loper; je hoeft zelf dus maar een derde te betalen.

Groen idee

Wie een idee heeft voor een plek voor de struiken, kan dat opsturen via www.ulebelt.nl/groeneloper. De Groene Loper geeft samen met de leveranciers advies. Bijvoorbeeld over welke struiken het beste op welke plek kunnen staan. Of over het vragen van toestemming aan de gemeente als het gaat om de openbare ruimte. Als er veel handen nodig zijn, wordt de hulp van vrijwilligers ingezet.

De Groene Loper Deventer werkt samen met de leveranciers Holsto Tuinen & Buitenleven en Hoopheggen. Zij leveren het plantgoed, dat bestaat uit zoveel mogelijk inheemse soorten. Er is keus uit verschillende struiken, waaronder biologische fruitsoorten, zoals rode bes, zwarte bes en kruisbes.

Bomen

De struikenactie is mogelijk door subsidie van de Provincie Overijssel. De provincie geeft ook subsidie op boomaanplant aan particulieren en organisaties. Voor stichtingen en verenigingen is het daarnaast mogelijk om een bijdrage uit het GroenDoen Fonds te ontvangen.

Groene Loper Deventer

De Groene Loper Deventer wordt uitgevoerd door de Ulebelt en helpt inwoners, organisaties en bedrijven in de gemeente die hun omgeving willen vergroenen. Doel is zoveel mogelijk mensen te laten profiteren van de voordelen van een groene leefomgeving.

Het is bewezen dat een groene leefomgeving mensen gelukkiger maakt. Vogels en insecten zijn ervan afhankelijk. Veel groen in de straat levert als snel tientallen graden verkoeling op, niet alleen buiten, maar ook binnen. Struiken en bomen nemen CO2 op. Door ze te planten, draag je bij aan een beter klimaat in je eigen omgeving én wereldwijd. Wie mee wil helpen met planten of een idee heeft voor een mooie plek voor struiken, heggen of bomen, gaat naar: ulebelt.nl/groeneloper