Vrijdag 7 februari brengt Duo Serenissima Engelse luitliederen van John Dowland en zijn tijdgenoten naar het Penninckshuis in Deventer. Met speciale aandacht voor de historische uitspraak van de liedteksten zorgt het jonge duo voor een nieuwe ervaring van dit bekende en geliefde repertoire.

De sopraan Elisabeth Hetherington oogst veel lof met haar authentieke uitspraak, waardoor ritmes en klankkleuren veranderen, rijmwoorden natuurlijker worden en woordgrapjes ontstaan. Met haar heldere, expressieve stem is zij geselecteerd als Dutch Classical Talent 2019-2020 en verwierf zij in 2019 een plek in het talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! In Deventer zingt ze onder begeleiding van de luitist David Mackor liederen van verschillende Engelse meesters.

Duo Serenissima bestaat uit de Canadese sopraan Elisabeth Hetherington en de Nederlandse luitist David Mackor. Het duo is gespecialiseerd in muziek uit de zestiende en zeventiende eeuw en presenteert programma’s die uiteenlopen van Engelse luitliederen tot Venetiaanse opera.
Dit concert maakt deel uit van het Seizoen Oude Muziek. In het Seizoen Oude Muziek presenteren de makers van het Festival Oude Muziek de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.
DUO SERENISSIMA Duo Serenissima
Foto: Organisatie Oude Muziek