Deventer- Eric Kroon (46) is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van het Deventer Ziekenhuis. Hij volgt Jeroen Kleinjan op en zal per 1 oktober 2016 in Deventer aan de slag gaan.

Eric Kroon MBA, is momenteel financieel directeur van ziekenhuis Rijnstate. Daarvoor bekleedde hij diverse financiële functies bij onder meer AkzoNobel, Arkin en IrisZorg. Naast zijn werk in het Arnhemse ziekenhuis is hij lid van de Raad van Toezicht van Stichting Jeugdinterventies.

In het Deventer Ziekenhuis zal hij zich onder meer gaan bezighouden met de aansturing van diverse zorggroepen, financiën, medisch-ondersteunende diensten, ICT en de facilitaire dienstverlening. Kroon volgt in Deventer bestuurder Jeroen Kleinjan op. Die heeft per 1 juni een nieuwe functie als bestuursvoorzitter van Carintreggeland aanvaard.

De Raad van Toezicht is verheugd over de aanstelling van Eric Kroon. ‘Met zijn komst halen we een bestuurder binnen die de ziekenhuissector heel goed kent en die zijn sporen ook buiten deze sector heeft verdiend. Hij komt binnen in een sterke zorgorganisatie die nu goed naar de toekomst kijkt om zijn zorgstrategie verder aan te scherpen en vooral nog patiëntgerichter te maken. Daarin zal Eric Kroon, naast bestuursvoorzitter Gita Gallé, een belangrijke coördinerende en sturende rol gaan bekleden’, aldus voorzitter John van Eijndhoven van de Raad van Toezicht van het Deventer Ziekenhuis.

Eric_Kroon