Deventer –  Van 27 t/m 29 augustus, zodra de schemer valt, speelt Peter Drost zijn theatersolo Erik of het klein insectenboek in de openlucht. Een betoverende familievoorstelling op een bijzondere plek in de Deventer uiterwaarden, het ‘Huis van Jo Daggert’. Deze drie voorstellingen maken deel uit van een reeks in openluchttheaters in Nederland deze zomer.

Zodra de schemer valt, speelt Peter Drost zijn theatersolo Erik of het klein insectenboek in de openlucht. Een betoverende familievoorstelling op een prachtplek in de Deventer uiterwaarden. Drost maakte deze familievoorstelling (8+) in 1992 in de regie van Henk van Ulsen met muziek van Fay Lovsky. Verscheidene malen is ‘Erik’ hernomen vanwege groot succes tot in Canada aan toe. Met een in verschillende vormen getrokken parachute als decor, brengt Drost de 24 karakters in de vreemde droom van Erik Pinksterblom op bijzondere wijze tot leven voor het publiek.

In 1940 schreef Godfried Bomans Erik of het klein insectenboek. Een verhaal over de droom van de tienjarige jongen Erik Pinksterblom. Aan de vooravond van een repetitie op school over Solm’s klein insectenboek ligt Erik te kijken naar zijn lievelingsschilderij dat boven zijn bed hangt: de Wollewei. Terwijl hij zich voorstelt hoe heerlijk het moet zijn daar te wonen, komt het schilderij tot leven. Erik wordt heel klein en met een reuzenzwaai komt hij in het gras op het schilderij terecht. Het krioelt er van de insecten die dezelfde goede en slechte eigenschappen hebben als mensen.

In zijn eentje brengt Peter Drost de 24 karakters in de vreemde droom van Erik Pinksterblom op bijzondere wijze tot leven bij het publiek.

Spel: Peter Drost | Regie: Henk van Ulsen | Tekstbewerking: Tom Sijtsma | Muziek: Fay Lovsky
De voorstelling duurt ongeveer een uur.

Info & kaartverkoop: www.theaterbouwkunde.nl