Deventer- Jan van Inzen is geboren in 1926. Zijn eerste schreden op het schilders pad waren tijdens zijn militaire diensttijd, toen hij o.a. affiches maakte voor contactavonden met de burgerij. Na zijn diensttijd kreeg hij een drukke baan als hoofdvertegenwoordiger bij een bedrijf in kantoorartikelen, zodat zijn palet in de kast verdween.

 

Na zijn pensionering werd hij pr-medewerker en later  voorzitter van de Stichting Gilde Deventer die onder meer rondleidingen door de stad verzorgt, fietstochten organiseert en diavoorstellingen over Oud Deventer houdt. Hij heeft daarnaast diverse andere activiteiten ontwikkeld denk aan decorschilderijen voor de operettevereniging, hij geeft kookles op scholen is lid van de Stichting Mobiele Timmerwerkplaats die eveneens lessen op scholen verzorgt. Ook is hij lid van de Bathmense Beeldende Kunst en Kultuurkring.

 

Natuurlijk heeft ook zijn schilderhobby weer opgepakt. Hij is lid van de Schildersgroep Schalkhaar en krijgt les van Paula Hondsmerk in Okkenbroek. Speciaal voor het werken met pastel op velourspapier. Daarnaast heeft hij een cursus aquarelleren gevolgd bij Maria Dijkstra. De gemengde techniek waarbij een aquarel wordt afgewerkt met pastel past hij veel toe. U kunt zijn werk komen bekijken van maandag tot en met donderdag van 10:30 – 12:00 uur en ’s avonds vanaf 19:00 uur. Vrijdags is de Kuip vanaf 10.30 – 24.00 uur geopend. De Kuip vindt u aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate.  I.v.m. de feestdagen is De Kuip  de laatste weken van het jaar beperkt geopend.