Colmschate – In gemeenschapshuis De Kuip is t/m 16 oktober een nieuw expositie te zien. De werken zijn gemaakt door schilderes Yvonne Oolman (61) uit Deventer.

Toen ze een aantal jaren terug borstkanker gehad had kwam ze terecht bij de Stichting ‘Kleef! Dit is een inloop huis voor kankerpatiënten in Apeldoorn. Daar is ze gaan schilderen samen met lotgenoten onder leiding van Bettina Regeling. Zes jaar terug is Yvonne op les gegaan bij Bettina. Sindsdien heeft ze heel veel technieken van haar geleerd.

In de coronatijd heeft ze pastelpotloden en panpastel gekocht. Weer totaal iets anders en sindsdien heeft ze daar echt haar passie in ontdekt. Het liefst tekent ze vogels, maar andere dieren vindt ze ook echt leuk om te doen. “Het is super om mijn liefde voor de natuur op deze manier op papier tot uitdrukking te brengen” aldus Yvonne.

U vindt De Kuip aan de Bloemendalsweg 1b in Colmschate. De expositie is tijdens de reguliere openingstijden van De Kuip te bekijken. Meer informatie en openingstijden via www.de-kuip.nl.