Deventer – De huisartsen in deze regio kunnen patiënten straks ook via ZorgDomein naar het Deventer Ziekenhuis verwijzen. Nu al verwijzen de huisartsen zo’n 70% van hun patiënten digitaal.

ZorgDomein is een applicatie waarmee huisartsen patiënten online naar een ziekenhuis kunnen verwijzen. Zo’n 85% van de huisartsen gebruikt het. In de Deventer e.o. verwijzen veel huisartsen echter met een ander digitaal programma; een groot aantal van hen zal dit ook na 2 december blijven doen.

Huisarts-web.jpg
Toch besloot het Deventer Ziekenhuis voor de verwijzing ook ZorgDomein aan te bieden om de huisartsen de keuze te bieden. Daarnaast gebruikt een aantal huisartsen in de rand van het verzorgingsgebied de applicatie al voor verwijzing naar de andere ziekenhuizen. Zij zien straks ook het zorgaanbod van het Deventer Ziekenhuis op hun scherm. ZorgDomein biedt de huisarts en de patiënt zo een overzicht van de beschikbare spreekuren en de toegangstijden. Dat vergemakkelijkt de keuze. Ook is door het digitaal verwijzen alle informatie al in het ziekenhuis beschikbaar op het moment de patiënt belt.