Deventer – Op zaterdag 13 december is het feest in de Rivierenwijk. Het Huis van de Wijk, het Deltaplein en het nieuwe basisgezondheidscentrum worden geopend. In het Venenpark wordt een kunstwerk onthuld. Voor de Rivierenwijk zijn dit weer belangrijke mijlpalen in de wijkvernieuwing.

Bewoners hebben een belangrijk aandeel gehad in de vernieuwing van het Deltaplein. Tijdens ontwerpavonden  konden zij kiezen en meedenken over het ontwerp. De resultaten daarvan zijn zichtbaar op het plein. Er zijn extra parkeerplaatsen, nieuw meubilair, meer beplanting en nieuwe bestrating.

Huis van de Wijk

Het Huis van de Wijk is het nieuwe buurtcentrum in Rivierenwijk. Bijzonder aan het wijkcentrum is dat bewoners het Huis van de Wijk zelf hebben gerealiseerd en zelf exploiteren. In het Huis van de Wijk zitten:

  • de Wijkwinkel
  • Raster
  • Cambio

Naast deze instellingen zijn er ruimtes voor activiteiten uit de buurt, waaronder taalles, ouderenbeweeggroep, workshops, kookclubs en een repetitieruimte voor bands.

Basisgezondheidscentrum

In het oude pand van Rentree aan de Spuisstraat komt een basisgezondheidscentrum. Het servicepunt van de apotheek verhuist van het Deltaplein naar de Spuistraat. De huisartsen gaan er een deel van hun spreekuren houden. Daarnaast komen er fysiotherapeuten en de wijkverpleging van Carinova in het gebouw.

Kunstwerk

Kunstenaar Marieke de Jong heeft een kunstwerk gemaakt dat de veranderingen in de Rivierenwijk verbeeld. Het is 1 van de bewonersideeën uit het uitvoeringsprogramma ‘Leefbare Rivierenwijk’. Het kunstwerk wordt eerst in het Venenpark-Oost geplaatst. Zodra de woningbouw in dit gebied start krijgt het een andere locatie in de wijk.

Informatie over de wijkvernieuwing

De grootscheepse wijkvernieuwing in de Rivierenwijk is een meerjarenproject. Op het gebied van wonen, leefbaarheid, wijkverbindingen en voorzieningen worden er de komende jaren veel projecten ontwikkeld en afgerond. Woningcoöperatie Rentree en gemeente Deventer werken samen aan het verbeteren van de wijk. De wijkvernieuwing wordt medegefinancierd door de provincie Overijssel.

Programma

  • 11.00 uur: opening Deltaplein
  • 11.30 uur: opening basisgezondheidscentrum
  • 12.30 uur: onthulling kunstwerk Venenpark-oost
  • 13.30 uur: opening Huis van de Wijk

Meer over de Rivierenwijk op www.rivierenwijkdeventer.nl.