Deventer – Om Deventer AutoMaatje officieel te vieren was er op 10 juni een feestelijke rit, waarbij burgemeester Ron König speciaal voor deze dag vrijwillige chauffeur was. Hij reed een mevrouw van 90 jaar die minder mobiel is en hierdoor weinig buiten de deur kan komen. Met de versoepelingen wilde zij dolgraag weer eens iets drinken op het terras van haar favoriete plekje: het IJsselhotel. Dankzij ANWB AutoMaatje was dat nu mogelijk. De feestelijke rit eindigde met een kop koffie en taart.

ANWB AutoMaatje Deventer geeft minder mobiele inwoners de mogelijkheid er weer uit te kunnen. De vrijwillige chauffeur, het AutoMaatje, biedt ook extra gezelligheid met een praatje en bijvoorbeeld ondersteuning bij de boodschappen.

Deelnemers merken zo dat er een netwerk is waaraan zij kunnen deelnemen om mobieler te worden.
Deventer is de 86e gemeente in Nederland die het netwerk van AutoMaatjes versterkt. In Overijssel zijn nu ongeveer drie kwart van de gemeentes betrokken. Dat is de hoogste dekking landelijk gezien. Wat een goed nieuws is voor mensen, die door minder mobiliteit en gebrek aan redelijke alternatieven, gedwongen thuis zitten.