Deventer – Het kleine festival Overvloed biedt uitkijkpunten, beeldende kunst, muziek en theater. ’s Avonds is er een openluchtfilm te zien, georganiseerd in samenwerking met Solar Cinema en Filmhuis de Keizer. Het IJsselhotel verzorgt tijdens OVERVLOED een barbecue en er zijn foodtrucks aanwezig.

In het najaar van 2015 wordt het project Ruimte voor de Rivier bij Deventer voltooid. Om het feestelijke moment te markeren waarop het landschap teruggeven wordt aan de stad, wordt er op 19 september het festival Overvloed georganiseerd aan één van de nieuwe IJsseloevers.

De oevers van de IJssel worden de laatste jaren volop in gebruik genomen en zij worden – zodra het weer het toelaat – niet alleen het territorium van wandelaars, maar van zonnebaders, zwemmers, barbecueënde groepjes en spontane feestjes. Het confisqueren van deze openbare ruimte is een van de gevolgen van de unieke wijze waarop onze stad en de IJssel met elkaar verbonden zijn. Aan de kant van de Worp was dit lange tijd niet mogelijk en bepaalden graafmachines en zandtrucks het beeld.

Programma
Het kleine festival biedt uitkijkpunten, beeldende kunst, muziek en theater. ’s Avonds is er een openluchtfilm te zien, georganiseerd in samenwerking met Solar Cinema en Filmhuis de Keizer. Het IJsselhotel verzorgt tijdens OVERVLOED een barbecue en er zijn foodtrucks aanwezig.

Als je lekker zit te genieten van je picknick strijkt er misschien een verhalenverteller of dichter naast je neer op je picknickkleedje en brengt verhalen of gedichten over de IJssel ten gehore. En er is een ‘speeltoestel voor kleine én grote mensen’; ‘WANNAPLAY’. Een interactieve schommelinstallatie met licht en geluid en maar liefst 16 enorme schommels. Al schommelend zet je zelf een orkest in beweging.

Publieksafsluiting Ruimte voor de Rivier
Het festival wordt gekoppeld aan de feestelijke publieksafsluiting van Ruimte voor de Rivier Deventer. Inhoudelijk passen beide activiteiten prachtig bij elkaar: de werkzaamheden zijn voltooid, de aannemers trekken zich terug, het landschap wordt feestelijk teruggeven aan de stad.