Film op de Brink in Deventer

Deventer- Van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 augustus wordt de Brink in Deventer, het mooiste plein van Nederland, voor het 12e jaar omgetoverd tot een grote, gratis toegankelijke openluchtbioscoop. Op een groot doek voor de Waag worden vanaf 21.30 uur de beste films vertoond.

Op alle avonden zijn stoelen geplaatst op de Brink, maar filmkijkers kunnen ook met hun eigen kleedje, stoel of iets dergelijks aanschuiven of plaats nemen op een van de vele terrassen op de Brink.

Deze 12e editie van Film op de Brink bestaat uit drie films: Oscarwinnaar Amy van Asif Kapadia, een swingende documentaire over zangeres Amy Winehouse; De winnaar van de Oscar voor beste film Spotlight van Thomas McCarthy, over een eigenwijze krantenredactie die een enorm schandaal in de katholieke kerk blootlegt; en de Frans/Belgische hitkomedie Le Tout Nouveau Testament van Jaco van Dormael, waarin God echt bestaat; hij woont in Brussel samen met zijn vrouw en zijn tienjarige dochter. Via zijn computer regelt, of eerder ontregelt, hij alles op aarde.

Film op de Brink wordt georganiseerd door filmhuis De Keizer in samenwerking met VVV Deventer. Film op de Brink wordt mede mogelijk gemaakt door: EYkelenkamp/De Klok Dranken, Grolsch en de Gemeente Deventer.

Meer info: www.filmhuisdekeizer.nl

full_Deventer_pijlen