Deventer – Van vrijdag 16 november 20.00 uur tot maandag 19 november 05.00 uur is de Oostriklaan afgesloten. Het gaat om het deel vanaf de Holterweg tot en met de rotonde op de Leonard Springerlaan. De onderdoorgang wordt dan aangesloten op de Holterweg en de Oostriklaan.

 

Fietsers en voetgangers gaan vanaf 19 november nog niet door de tunnel. Zij maken tot februari 2019 gebruik van de (oude) route over de spoorwegovergang.

 

Omleiding

 

Er is een omleidingsroute. Deze wordt met gele borden aangegeven.

 

Tijdens het weekend is de Vlinderparkweg bereikbaar via een noodweg nabij de rotonde. Het Koggeschip blijft tot en met zaterdagavond 17 november bereikbaar vanaf de Holterweg. Vanaf zaterdagavond wordt het verkeer omgeleid via de Stationsweg.

Vekeerssituatie na 19 novemberVanaf maandag 19 november is het niet meer mogelijk om vanaf de Oostriklaan af te slaan naar de Oostriksweg. Wel is het mogelijk vanaf de Oostriksweg de Oostriklaan op te rijden.De panden aan de Oostriksweg zijn vanaf maandag 19 november alleen bereikbaar via de Stationsweg en Colmschaterstraatweg.De nieuwe afslag vanaf de Oostriklaan naar het Koggeschip wordt definitief. Verkeer van en naar het Koggeschip gaat via deze afslag.Verkeer vanaf het Koggeschip dat naar de Holterweg wilt, gaat tijdelijk eerst rechtsaf richting de rotonde Leonard Springer om daarna via de tunnel terug te rijden naar de Holterweg. Deze situatie duurt tot het viaduct aan de zuidzijde over de tunnel gereed is (februari 2019).

Foto’s F. Thimister