Deventer- Bij Koninklijk Besluit is de heer G.W. van den Heuvel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Andries Heidema reikte op woensdag 14 januari, namens Zijne Majesteit de Koning, de onderscheidingstekens uit.

De heer van den Heuvel is een bijzondere vrijwilliger die zich buitengewoon heeft ingezet voor de samenleving in het algemeen en in het bijzonder voor de Sint Bernardsscholen, verzorgingshuizen in Deventer en Vriendendienst Deventer.

Een overzicht

Van 1989 tot 1996 was hij bestuurslid van De Stichting Het Bestuur van de Sint Bernardusscholen. De Maasstraatschool maakte onderdeel uit van de Sint Bernardsscholen.

Sinds 1996 tot heden is hij vrijwilliger bij diverse verzorgingshuizen te Deventer. Hij instrueert, dirigeert en begeleidt de koren van de verzorgingshuizen. Daarnaast organiseert hij optredens.

Vanaf 1999 tot 2007 was hij vrijwilliger bij de Vriendendienst Deventer. Hij begeleidde personen met een psychiatrische aandoening, organiseerde diverse uitstapjes en ondersteunde hen in hun dagelijkse bezigheden.

In de periode van 1999 tot 2011 was hij bestuurslid van de Vriendendienst Deventer.